Φιλτρα
  • Τιμή
    € -
Κατηγορίες

Αντλίες Θερμότητας Inverter

Αντλίες Θερμότητας Inverter

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ INVERTER

Αντλίες Θερμότητας: Η απόλυτη λύση για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Οι αντλίες θερμότητας είναι ο πλέον ανεπτυγμένος τεχνολογικά τρόπος κλιματισμού στα σύγχρονα κτίρια, προσφέροντας την καλύτερη πρόταση για την κάλυψη των θερμικών ή ψυκτικών αναγκών, καθώς επίσης και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι o πολύ υψηλός βαθμός απόδοσης - ο λόγος της αποδιδόμενης ενέργειας προς την καταναλισκόμενη ενέργεια (ηλεκτρική) - που φτάνει ακόμα και το 5 ανάλογα τον τύπο αντλίας, την εφαρμογή, και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Βασική αρχή λειτουργίας

Η αντλία θερμότητας, όπως αναφέρει και ο όρος, είναι μια θερμική αντλία, η οποία αντλεί θερμότητα από το περιβάλλον (αέρα ή έδαφος) και την προωθεί στους χώρους που απαιτούν θέρμανση. Η ενέργεια που απαιτείται σε σύγκριση με ένα συμβατικό λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου είναι πολύ μικρότερη αφού με 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας το θερμικό κέρδος είναι από 2,5 έως 6,5 kW, (σε αντιδιαστολή με ένα συμβατικό λέβητα όπου 1kW ορυκτού καυσίμου αποδίδει περίπου 0,9 kW θερμικής ικανότητας). Φυσικά, η αντίστροφη διαδικασία λαμβάνει χώρα όταν θέλουμε να ψύξουμε ένα χώρο, όπου σε αυτή την περίπτωση η αντλία θερμότητας αντλεί τη θερμότητα από τον κλιματιζόμενο χώρο και την απορρίπτει στο εξωτερικό περιβάλλον, διατηρώντας έτσι συνθήκες άνεσης στους κατοικημένους χώρους.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρις στην χρήση ειδικών ψυκτικών μέσων όπου έχουν την δυνατότητα και εξατμίζονται και να συμπυκνώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και με την βοήθεια των υπολοίπων μερών της αντλίας θερμότητας (συμπιεστή, συμπυκνωτή, εκτονωτική βαλβίδα, και εξατμιστή) μεταφέρεται η θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον στο κτίριο και αντίστροφα.

Κατηγορίες αντλιών θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας διαχωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: στις αερόψυκτες και στις υδρόψυκτες ή γεωθερμικές. Στην πρώτη κατηγορία, η θερμότητα αντλείται από τον εξωτερικό αέρα και μέσω του ψυκτικού κυκλώματος μεταφέρεται στο κύκλωμα του νερού, και κατ’ επέκταση στις τερματικές μονάδες, όπως ενδοδαπέδιο σύστημα, τοπικές μονάδες στοιχείου-ανεμιστήρα (Fan Coil Units) ή θερμαντικά σώματα, αποδίδοντάς την στους θερμαινόμενους χώρους.

Στη δεύτερη κατηγορία των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας η αρχή λειτουργίας είναι ακριβώς η ίδια, με μοναδική διαφορά ότι η θερμότητα αντλείται τώρα πια από το έδαφος αντί του αέρα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των γεωθερμικών αντλιών είναι ότι, λόγω της σταθερής θερμοκρασίας του υπεδάφους, ειδικότερα από ένα βάθος και κάτω, η αντλία διατηρεί σταθερή την απόδοσή της κατά την διάρκεια όλου του χρόνου, σε αντιδιαστολή με την αερόψυκτη, της οποίας η απόδοση μεταβάλλεται σε μεγαλύτερο βαθμό με τις αλλαγές της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα.

Γιατί Αντλίες Θερμότητας AERMEC;

• Εμπιστοσύνη στην ποιότητα κατασκευής του μεγαλύτερου Ιταλού κατασκευάστή AERMEC με εμπειρία στην παραγωγή συστημάτων νερού πάνω από 50 χρόνια!

• Παραγωγή Ζ.Ν.Χ.: Οι αντλίες θερμότητας της AERMEC έχουν την δυνατότητα παραγωγής Ζεστών Νερών Χρήσης με χρήση Inverter ανεμιστήρων στην βασική έκδοση, ακόμα και όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες φτάνουν τους 42ºC.

• Υψηλός Βαθμός Απόδοσης: Οι αντλίες θερμότητας της AERMEC φέρουν πιστοποιημένους υψηλούς βαθμούς απόδοσης που είναι εναρμονισμένες με τις κοινοτικές οδηγίες οικολογικού σχεδιασμού Ecodesign (813/2013, 814/12013 και 822/2012) και Ενεργειακής Σήμανσης Energylabeling (811/2013 και 812/2013). Ο συνδυασμός τους δε με συστήματα χαμηλών θερμοκρασιων (θέρμανση επιφανειών και fan coils) έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με πρότυπους βαθμούς απόδοσης και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

• Αθόρυβη λειτουργία: H AERMEC έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό των αντλιών θερμότητας για αθόρυβη λειτουργία, επιτυγχάνοντας ηχητικές πιέσεις που δεν ξεπερνούν τα 38db, καθιστώντας εφικτή την εγκατάστασή τους ακόμα και δίπλα σε κατοικημένους χώρους.

• Υψηλή ποιότητα κατασκευής: Όλες οι αντλίες θερμότητας της AERMEC επιθεωρούνται και ελέγχονται μία προς μία στο τέλος της γραμμής παραγωγής πριν από την παράδοση στον τελικό καταναλωτή, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Αντλίες Θερμότητας Inverter