Τεχνολογία Palazzetti

Posted by pantzalis 05/06/2020 0 Comment(s) Τα νέα μας,

 

 

 


 

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΦΙΚΤΗ

 

Από την έρευνα και την εξέλιξη που πραγματοποιείται στα εργαστήρια της Palazzetti, δημιουργούνται καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που αυξάνουν την άνεση του κλίματος μέσα στο σπίτι, απλοποιούν στο μέγιστο τη διαχείριση των προϊόντων της και μειώνουν , σχεδόν, μηδενίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια γι αυτό και η Palazzetti κάνει από ανέκαθεν διαρκώς το καλύτερο δυνατό.

 


 

Φίλτρο καυσαερίων O2Ring: μια παγκόσμια καινοτομία για να ξεπεραστεί οριστικά το πρόβλημα των μικροσωματιδίων. 

 

 

Το φίλτρο O2Ring είναι το αποτέλεσμα εργασίας πέντε ετών από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Palazzetti σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Τεργέστης. Είναι ένα σύστημα καθαρισμού των καπναερίων της καύσης το οποίο, σε συνδυασμό με τις άλλες τεχνολογίες της Palazzetti, καθιστά τη θέρμανση με ξύλο και pellet μια λύση με πολύ υψηλή περιβαλλοντική συμβατότητα, ιδανική ακόμη και σε εκείνες τις γεωγραφικές περιοχές όπου οι νομικές διατάξεις περιορίζουν τη χρήση βιομάζα.

Το O2Ring είναι μια συσκευή αποτελούμενη από ενεργά στοιχεία τα οποία, όταν έρχονται σε επαφή με τα καπναέρια της καύσης, προκαλούν μια ελεγχόμενη χημική αντίδραση η οποία εξουδετερώνει τα μικροσωματίδια και το CO έως και 80% κατά μέσο όρο .

 

 


 

Διπλή οικολογική καύση: Η βέλτιστη εκμετάλλευση όλης της θερμαντικής ισχύος του ξύλου 

 

 

Μέσω αυτής της τεχνολογίας η οποία εφαρμόζεται στα τζάκια και τις σόμπες της Palazzetti , τα καπναέρια της πρωτογενούς καύσης πλούσια σε μονοξείδιο του άνθρακα αναφλέγονται ξανά μετά από έγχυση προθερμασμένου οξυγόνου. Παράγεται με αυτόν τον τρόπο μια δεύτερη καύση η οποία εγγυάται μια πολύ υψηλή θερμική απόδοση και μια σημαντική μείωση των ρυπογόνων εκπομπών και της κατανάλωσης.

 

    

 


 

Ερμητική τεχνολογία: η βέλτιστη καύση και η πολύ υψηλή θερμική απόδοση  εξασφαλίζουν λιγότερο επιβλαβείς εκπομπές προς το περιβάλλον και μεγαλύτερη οικονομία.

 

 

Η Ερμητική Τεχνολογία εφαρμόζεται σε ορισμένα μοντέλα σομπών Ecofire pellet της Palazzetti. Αυτές οι σόμπες έχουν εξολοκλήρου ερμητική δομή και το Primary Air Circuit, ένα ειδικό κύκλωμα συνδυασμένης προσθήκης μάζας αέρα καύσης και αέρα καθαρισμού του γυαλιού της πόρτας, το κύκλωμα αυτό παίρνει όλο την απαραίτητη μάζα αέρα απευθείας από το εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να καταναλώνει το οξυγόνο του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Για την είσοδο του αέρα και την έξοδο του καπνού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο ομοαξονικό αγωγό. Ο εισερχόμενος αέρας, ερχόμενος σε επαφή με τον σωλήνα εξόδου των καυσαερίων, προθερμαίνεται, βελτιώνοντας έτσι περαιτέρω την ποιότητα καύσης. Επιπλέον, η απουσία της παραδοσιακής περσίδας εξαερισμού συμβάλλει στο να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία του χώρου προς όφελος της οικονομίας.

 

Η Ερμητική Τεχνολογία μας ολοκληρώνεται και είναι εγγυημένη και από την ύπαρξη:

 

Eρμητικού κλεισίματος της δεξαμενής των pellet 

Χάρις σε μια φλάντζα σιλικόνης και έναν ειδικό μηχανισμό με διπλή μπίλια που κρατά το καπάκι της δεξαμενής κλειστό με μια ελαφριά πίεση.

 
Μικροδιακοπτών ασφαλείας

Ανιχνεύουν το άνοιγμα της πόρτας της του θαλάμου καύσης όπως και της δεξαμενής των pellet, παρεμβαίνοντας επί της παροχής του καυσίμου και ταυτόχρονα προειδοποιούν τον χρήστη με ηχητικό σήμα.

Η ερμητική τεχνολογία βελτιώνει την απόδοση και την άνεση γενικώς και καθιστά αυτού του είδους τις σόμπες κατάλληλες για παθητικά ή χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σπίτια.

 


 

 

Upper Smoke Technology: είναι στο να διαθέτει η σόμπα την έξοδο του καπνού στο κέντρο του άνω τμήματος της, στο καπάκι.

 

    

 1. Μεγαλύτερη ευελιξία εγκατάστασης και εξοικονόμησης χώρου: η σόμπα μπορεί να εγκατασταθεί κοντά στον τοίχο (τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας από εύφλεκτα  υλικά) καταλαμβάνοντας έτσι τον λιγότερο δυνατό χώρο.
 2. Εξοικονόμηση στη εγκατάσταση αγωγών εξαγωγής των καυσαερίων: ο σωλήνας εξόδου καπνού ξεκινά από ένα ορισμένο ύψος, επομένως μειώνονται τα τρέχοντα μέτρα σωλήνα που πρόκειται να αγοραστούν, εκτός τούτου και το εξάρτημα ελέγχου Τ είναι ήδη ενσωματωμένο στη σόμπα και δεν χρειάζεται επομένως να το αγοράσετε.
 3. Μεγαλύτερη απόδοση: οι σόμπες με Ερμητική τεχνολογία εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα έξοδο του καπνού στο άνω τμήμα της συσκευής και για την είσοδο αέρα καύσης, εγκαθιστώντας έναν ενιαίο ομοαξονικό σωλήνα. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται η ποιότητα της καύσης γιατί ο αέρας της καύσης δεν εισέρχεται κρύος στον θάλαμο καύσης αλλά προθερμαίνεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής εισόδου, εκμεταλλευόμενος τη θερμική ανταλλαγή με τα καπναέρια που εξέρχονται.

     


 

Πατενταρισμένο σύστημα Balance Door: τέλεια ισσοροπημένο κλείσιμο της πόρτας για πάντα.

 

 

Τα ειδικά αμορτισέρ επιτρέπουν το βέλτιστο ερμητικό σφράγισμα της πόρτας και αντισταθμίζουν δυναμικά οποιαδήποτε διαστολή των υλικών λόγω έντονης χρήσης, εξασφαλίζοντας για πάντα στην πόρτα ένα εξαιρετικό κλείσιμο-σφράγισμα.

 

 

 


 

Speedy Clean: ευκολότερος ο καθαρισμός, φθηνότερη η συντήρηση.

 

 

Η τεχνολογική ανάπτυξη της συσκευής κατέστησε δυνατή την απλούστευση όσο το δυνατόν περισσότερο των συνηθισμένων εργασιών καθαρισμού που μπορούν να γίνουν χωρίς αποσυναρμολόγηση οποιουδήποτε εξαρτήματος και χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων. 

 

 


 

Σύστημα Quick Start: η σόμπα ανάβει άμεσα.

 

 

Αυτό το σύστημα αποτελείται από κεραμική αντίσταση, εξασφαλίζει ταχύτερη ανάφλεξη των pellet και χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεταλλικές αντιστάσεις. Η ανθεκτικότητα επίσης είναι μεγαλύτερη χάρις στην καλύτερη αντοχή της στην οξείδωση και στη φυσική και χημική διάβρωση.

 

 


 

Σύστημα τροφοδοσίας Stella: τέλεια δοσολογία των pellet για την μέγιστη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης.

 

 

Αποκλειστικό σύστημα της Palazzetti για την ακριβή δοσολογία των pellet, το οποίο, χάρις στο ακτινωτό του σχήμα και της ύπαρξης ενός στοιχείου κοπής των pellet, επιτρέπει η δόση της ποσότητας καυσίμου στον θάλαμο καύσης να γίνεται με εξαιρετική ακρίβεια, χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Ο θάλαμος καύσης διαχωρίζεται εντελώς από την δεξαμενή των pellet, επιτυγχάνοντας την απόλυτη ασφάλεια λόγω της πτώσης των pellet και ταυτόχρονα εμποδίζει την είσοδο παρασιτικού αέρα έτσι ώστε να έχουμε αποτελεσματικότερη καύση.

 

              

 


 

Μετρητής πίεσης της μάζας του αέρα καύσης: διαρκώς μια τέλεια καύση.

 

 

Αποκλειστικό σύστημα της Palazzetti για την μέτρηση της ροής του αέρα καύσης. Επιτρέπει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου να γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή, την ποσότητα αέρα που εισέρχεται στον θάλαμο καύσης και να παρεμβαίνει αμέσως προσαρμόζοντας τις παραμέτρους λειτουργίας.

 

 


 

Τεχνολογία After Flame: Θερμότητα για περισσότερο χρόνο.

 

 

Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται σε ορισμένα μοντέλα σομπών ξύλου της Palazzetti, αποτελείται από έναν συγκεκριμένο συσσωρευτή ενέργειας από πυρίμαχο υλικό τοποθετημένο πάνω από τον θάλαμο καύσης, ο οποίος αποθηκεύει τη θερμότητα που παράγεται από την καύση και στη συνέχεια την απελευθερώνει προοδευτικά με ακτινοβολία. Η τεχνολογία After Flame εγγυάται υγιή και ομοιόμορφη θερμότητα έως και 10 ώρες μετά το σβήσιμο της φωτιάς.

 

 

 


 

Wood Combustion Control: τεχνολογία για πολύ αποδοτικές σόμπες ξύλου.

 

 

Καινοτόμο πατενταρισμένο από την Palazzetti σύστημα ρύθμισης του αέρα για σόμπες ξύλου, σας επιτρέπει να ελέγχετε με απόλυτη ακρίβεια  πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αέρα καύσης . Διευκολύνει επίσης το άναμμα της φωτιάς.

 

 

 


 

Εισαγωγή αέρα καύσης απευθείας από το εξωτερικό περιβάλλον: στο εσωτερικό του σπιτιού έχουμε σταθερή θερμοκρασία και υγιέστερο αέρα.

 

 

Τόσο οι σόμπες pellet όσο και οι σόμπες ξύλου της Palazzetti είναι ήδη προετοιμασμένες για την εισαγωγή του αέρα της καύσης απευθείας από το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό το τεχνολογικός μηχανισμός αποτρέπει την είσοδο ψυχρού αέρα στο εσωτερικό περιβάλλον. Ο αέρας που απαιτείται για την καύση θα εισέλθει απευθείας στη σόμπα, μόνο όταν η σόμπα είναι αναμμένη και δεν θα τεθεί υπό υποπίεση ο εσωτερικός χώρος. Εκτός από την καλύτερη κλιματική άνεση, αυτό μεταφράζεται επίσης και σε μια μεγαλύτερη θερμική απόδοση της συσκευής μας.

 

 


 

Easytech4wood: η τεχνολογία εφαρμόζεται πλέον και στα προιόντα με καύσιμο το ξύλο.

 

 

Από σήμερα, χάρις στο τμήμα έρευνας της Palazzetti, ακόμη και τα προϊόντα με καύση ξύλου, τα οποία παραδοσιακά είχαν αποκλειστικά χειροκίνητη χρήση, εφοδιάζονται πλέον από μια ηλεκτρονική μονάδα η οποία επιτρέπει να αυτοματοποιηθούν διάφορες λειτουργίες τους μέσα από το:

A – πίνακα ελέγχου
B – τηλεχειριστήριο
C – smartphone μέσω της εφαρμογής App της Palazzetti
    
 

Λειτουργίες διαχειρίσιμες χάρις στην τεχνολογία ET4W

 

Διαχείριση της έντασης της φλόγας, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ροή του αέρα της καύσης.

 

 

Διαχείριση της παροχής ζεστού αέρα, διαχείριση της ταχύτητας του ηλεκτρικού ανεμιστήρα-βεντιλατέρ.

 

 

Λειτουργία Zero Speed Fan, απενεργοποιώντας τον ηλεκτρικό ανεμιστήρα - βεντιλατέρ για να απολαύσετε την μεταφορά της θέρμανσης με ακτινοβολία και ταυτόχρονα να έχετε την μέγιστη ακουστική άνεση.

 

 

Άναμμα/Σβήσιμο του φωτισμού led των περσίδων (όταν υπάρχουν).

 

 

Άνοιγμα/Κλείσιμο της πόρτας.

 

 

 

 


 

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PALAZZETTI ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΝΕΡΟ-ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

 

 • Νέος σχεδιασμός του θαλάμου καύσης: ο θάλαμος καύσης έχει επανασχεδιαστεί, με κυκλικό σχήμα, για να αυξήσει την επιφάνεια επαφής μεταξύ του λέβητα και του νερού του κυκλώματος, βελτιώνοντας την ανταλλαγή θερμότητας και συνεπώς την απόδοση.
 • Αισθητήρας θερμοκρασίας στον θάλαμο καύσης: μελετημένος για υψηλές θερμοκρασίες, ο αισθητήρας αυτός μέσα στον θάλαμο καύσης ανιχνεύει συνεχώς τη θερμοκρασία και τη μεταδίδει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία διαχειρίζεται όλες τις άλλες παραμέτρους λειτουργίας.

 • Εναλλάκτης θερμότητας με σωλήνες καπνού: σε αυτόν τον εναλλάκτη η ροή των καπνών καύσης διανέμεται σε διάφορους κάθετους σωλήνες- φλογαυλούς, ακτινωτά τοποθετημένους γύρω από το θάλαμο καύσης, βελτιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο σε μεγάλο βαθμό την ανταλλαγή θερμότητας. Αυτό το σύστημα διευκολύνει επίσης τη συντήρηση και τον καθαρισμό, καθώς κανένα στοιχείο δεν πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

 • Στροβιλιστές καπνού: ελικοειδή μεταλλικά στοιχεία μέσα στους σωλήνες –φλογαυλούς που περνά ο καπνός επιβραδύνουν την ροή καπνών, αυξάνοντας σημαντικά την ανταλλαγή θερμότητας με το νερό στο λέβητα. Ένα σύστημα με κινητούς βραχίονες εξασφαλίζει εύκολο μηχανικό καθαρισμό των σωλήνων.

 • Βαλβίδα αντι-υγροποίησης: είναι μια βαλβίδα η οποία εξαλείφει τον σχηματισμό συμπύκνωσης-υγροποίησης στον θάλαμο καύσης, αυξάνει την αποδοτικότητα και μειώνει τον κίνδυνο διάβρωσης των μεταλλικών μερών.

 • Μονωτικό κάλυμμα του λέβητα: ένα ειδικό μονωτικό στρώμα περιτυλίγει το λέβητα, βελτιστοποιεί την απόδοση και μεγιστοποιεί τη θερμότητα που μεταφέρεται στο νερό. Αυτό δεν επιτρέπει την υπερθέρμανση του χώρου όπου είναι εγκατεστημένη η σόμπα, ακόμη και με παρατεταμένη λειτουργία στην μέγιστη θερμική ισχύ.

 • Σύνδεση με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης: Τα τζάκια και οι σόμπες Νερού της Palazzetti μπορούν εύκολα να συνδεθούν με το υπάρχον υδραυλικό σύστημα θέρμανσης διότι μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικά υδραυλικά κιτ εγκατάστασης της Palazzetti καταλλήλως προετοιμασμένα ανάλογα με τον υδραυλικό τύπο συστήματος θέρμανσης στο οποίο πρέπει να ενσωματωθεί η συσκευή.

 • Ενσωμάτωση με συστήματα θέρμανσης πολλαπλών πηγών ενέργειας: Η τεχνολογία που υιοθετήθηκε από τα τζάκια και τις σόμπες Νερού της Palazzetti επιτρέπει μεγάλη ευελιξία εγκατάστασης ανάλογα με τον τύπο του συστήματος θέρμανσης που θέλετε να δημιουργήσετε και εύκολα μπορεί να προγραμματιστεί η λειτουργία τους έτσι ώστε να εναλλάσσονται αυτόματα με άλλες πηγές ενέργειας, όπως: ηλιακοί συλλέκτες, λέβητες αερίου ή αντλίες θερμότητας.

 • Εγκατάσταση με κλειστό δοχείο διαστολής: Τα μοντέλα κλειστού δοχείου είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένη ψύκτρας ασφαλείας και βαλβίδα θερμικής εκκένωσης-ανακουφίσεως-για μια πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή εγκατάσταση.


 

 

Leave a Comment